Overleef Je Eigen Noodgeval Met Waarschuwingen Vanuit De Natuur

Kunnen we waarschuwingen uit de natuur herkennen? We krijgen vaak te horen dat we de politie moeten bellen en hen het problem te laten oplossen. Soms krijgen we te horen ‘val neer en rol’ of simpelweg ‘blijf gewoon zwemmen.

Unsplash

Maar wat gebeurt er als het noodgeval dat ons treft, moeder natuur zelf is. Weten we dan wat we moeten doen?

We schetsen een aantal waarschuwingsseinen waar je dagelijks op moet letten om te weten, zodat je weet wat te doen als je getroffen wordt door een ramp. Ze zouden zomaar je leven kunnen redden.

Let Op Dalende Oceaanspiegel

Als u ooit langs het strand loopt van de ‘Ring van Vuur’ (de Stille Oceaan), wilt u misschien de kustlijn in het oog houden. Als het waterpeil begint terug te lopen en koraal en vissen op het strand verschijnen, maak dan dat je daar wegkomt.

CNN

Hoogstwaarschijnlijk komt er een tsunami jouw kant op. Tsunami’s zorgen voor een verwoestende schade aan alles wat op hun pad komt en je wilt ver weg van hen blijven! Op hun hoogtepunt kunnen ze aan de kust aankomen met 800 km per uur.

Let Op De Wolken In De Lucht

We houden er allemaal van om naar de wolken te kijken en vormen te vinden die onze fantasie kunnen prikkelen. Als u echter merkt dat u naar grote wolkenmuren aan het kijken bent, wilt u wellicht zo snel mogelijk onderdak zoeken.

Colt Forney

Deze wolkenmuren zijn over het algemeen lager dan andere wolken en kunnen acht kilometer lang zijn. Ze kunnen veranderen in tornado’s en schade veroorzaken, waar ze ook gaan. Je wilt hier niet in komen vast te zitten, dus zoek snel een schuilplek!

Pas Op Woelig Water Aan Het Strand

Als je een stroom van woelig water ziet aan het strand, dan is er een grote kans dat er een dodelijke getijdenstroom onder het oppervlak. Hoewel Vance Joy getijdenstromen heeft geromantiseerd toen hij zijn single uit 2013 uitbracht, kunnen deze stromen ontzettend gevaarlijk zijn.

National Weather Service

Jaarlijk overlijden er 100 mensen in de VS doordat ze gevangen raken in een getijdenstroom, en dit zijn ook de belangrijkste oorzaak van reddingen door strandmeesters. Raak je hierin gevangen, zwem dan parallel aan het strand om hieraan te ontsnappen en zwem vervolgens terug naar de kust.

Volg de dieren

Al sinds het Griekenland van 373 voor de algemene jaartelling, beweren mensen dat dieren zoals slangen, ratten en insecten hun huizen verlaten daags voordat grote aardbevingen door het land trillen. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen om deze beweringen te ondersteunen, maar mensen hebben deze gewoonten opgemerkt.

China Daily Mail

Wetenschappers weten niet wat de dieren aanvoelen — of ze daadwerkelijk iets voelen of merken. Het is ook vrij lastig om, vlak voor een aardbeving, het gedrag van dieren te analyseren. En hoewel deze paar seconden een fijne waarschuwing zijn, is het niet genoeg om ons op tijd in veiligheid te krijgen.

Als Dieren Naar Jou Toe Rennen, Kijk Uit Voor Vuur

Naast het luisteren naar de dieren, wil je ze misschien ook volgen. Als je vogels en zoogdieren naar je toe ziet vliegen en bewegen, kan dat betekenen dat er een wildvuur achter hen is. Sommige beesten, zoals amfibieën, blijven in het vuur – ze graven zichzelf onder de grond om aan het vuur te ontsnappen.

Lluís Serrat

Andere dieren daarentegen, zullen er zo snel mogen van weg rennen. Uiteraard, als je rook ziet is dat ook een sterk signaal dat er een wildvuur is. Zoals men zegt: waar rook is, is vuur.

Wees Op Je Hoede Wanneer Je Haren Overeind Gaan Staan

Een blikseminslag lijkt een van de zeldzamere natuurfenomenen, maar in werkelijkheid overlijnen meer mensen door de bliksem dan door haaienbeten. Hoewel de jaarlijkse sterfgevallen sinds de jaren 40 aanzienlijk zijn afgenomen, is dit alleen doordat mensen zich meer bewust zijn van het gevaar.

Mary McQuilken

Dus als de haren op je hoofd overeind gaan staan en je juwelen beginnen te tintelen, dan is de bliksem waarschijnlijk heel dichtbij. Als dit gebeurt, zoek dan onmiddellijk een schuilplaats en wacht daar tot de bliksem voorbij is.

Haaien Zwemmen Weg Van Orkanen

Als je ooit eens in de oceaan bent en je ziet een school haaien alsmaar dieper het water in zwemmen, dan is het mogelijk dat er een orkaan of tropische storm nadert.

Oceana/Twitter

Waarschijnlijk voelen ze de daling van de waterdruk die een storm volgt en proberen ze uit de hectische zone te komen, Bevind je je op zo’n moment in het water met haaien, wees niet ongerust, ze zullen er geen belang bij hebben om je te bijten! Maar zwem zeker richting veiligheid.

Water, Water, Overal – Dus Ren!

Als het net hard geregend heeft en je ontdekt een ruisende stroom water, begeef je dan zo snel mogelijk naar hogere grond. Er is namelijk een grote kans dat er een stortvloed op komst is. In de VS is de een-na-gevaarlijkste vorm van noodweer.

Parktraceapartments

Een stortvloed kan in een oogwenk ontstaan, en je wil er niet in verstrikt raken. Ze zijn ongelooflijk krachtig: Stortvloeden kunnen rotsblokken wegrollen, gebouwen met de grond gelijk maken en bruggen meeslepen.

Vlieg Mee Met De Vogels

Hoewel het niet bekend is of dieren vertrekken voordat er een aardbeving is, als je geelvleugelzangers ziet wegvliegen, is het een teken dat er waarschijnlijk een serieuze tornado op komst is. In april 2014 volgden een groep wetenschappers een groep geelvleugelzangers in Tennessee, toen die plotseling allemaal tegelijk wegvlogen.

All About Birds

Nadat ze hun geolocators controleerden, realiseerden de onderzoekers dat de helemaal naar Florida zijn gegaan. Enkele dagen later kwamen alle vogels weer terug naar Tennessee, waarmee ze hun rondvlucht van 1450 km afrondden. De wetenschappers denken dat de vogels de laagfrequente infrageluiden van de nabije stormen hebben gehoord.

Zoek De Ringen Rond De Maan

Heb je ooit een engelachtige gloed rond de zon of een mysterieuze halo rond de maan gezien? Deze patronen ontstaan wanneer dunne, stijgende vederwolken boven je zweven.

Robert Green

De wolken bestaan uit ijskristallen die het zonlicht breken en weerkaatsen, waardoor het lijkt alsof er een ring is om de zon of maan. Volgende keer, onthoud dat aangezien vederwolken meestal voor een storm komen, dit een teken kan zijn dat de er regen op komst is.

Jouw Hond Kan Je Kwaal Signaleren

Honden zijn uitstekend in staat om je dingen te vertellen, zelfs al kunnen ze niet direct met ons communiceren. Dus als je hond meer dan gewoonlijk aan een bepaald lichaamsdeel snuift of likt, kan dat betekenen dat je het misschien zou moeten controleren.

CNN

Honden hebben zelfs zo’n goede neus, dat de vormen van kanker in de mens kunnen ruiken! Wetenschappers geloven zelfs dat ze organische cellen kunnen ruiken die afkomstig zijn van kanker en hebben vastgesteld dat ze het urine van kankerpatiënten kunnen onderscheiden van kankervrije urine.

Vermijd De Scheuren In De Sneeuw

Skiën is erg leuk, totdat een rampzalige lawine de berg afdaalt tijdens een wedstrijd. Lawines zijn vrijwel onmogelijk te ontlopen omdat ze snelheden van maar liefst 130 km per uur kunnen bereiken.

Salomon Mountain Academy

Het is belangrijk dat je de signalen van tevoren leert, zodat je mogelijk kan voorkomen dat je begraven wordt in een lawine. Kijk onder je voeten of je gebarsten sneeuw ziet of dat het hol voelt. Controleer ook of er zware sneeuw- of regenval is geweest, dit kan namelijk lawines veroorzaken.

Stijgende Waterstanden Kunnen Leiden Tot Overstromingen

Als het een lange tijd geregend heeft en je merkt dat het waterpeil in een beek of rivier groeit, is er waarschijnlijk een overstroming op komst. Je merkt wellicht ook dat het water er extra bruin en modderig uitziet.

Kenneth Lam / The Baltimore Sun

Dit komt doordat het water het aangrenzende terrein erodeert. Als je ooit in een overstroming terecht komt terwijl je in een auto zit, probeer dan water op de weg te vermijden. Het advies is simpel: keer om en rijd ergens anders heen.

Luister Naar Het Geluid Van De Zee

Normaal gesproken heeft de oceaan een prettig en kalmerend geluid waar veel mensen bij willen ontspannen. Soms echter, kan de oceaan bruin als een trein. Als je dit specifieke geluid hoort, dan is er een kans dat er een tsunami jouw kant op komt.

David Rydevik

De oceaan is al een grote, gevaarlijke plek zonder zware stormen, dus wees extra voorzichtig en maak dat je zo snel mogelijk wegkomt. Tsunami’s zijn een van de dodelijkste aanvallen die de natuur over ons heen kan brengen.

Groene Lucht Betekent Gevaar

Een storm kan er groen uitzien doordat het rode licht van de ondergaande zon zich vermengt met het blauwe licht tijdens een storm. De groene kleur betekent dat deze specifieke onweerswolk opmerkelijk lang is en geldt als waarschuwing dat er een tornado of hagel kan volgen.

Emergency Essentials

Zorg ervoor dat je je onttrekt aan de groene lucht en zoek dekking laag bij de grond – Bij voorkeur in een kelder of ondergrondse parkeergarage. Als het geen tornado blijkt te zijn, ben je misschien in verlegenheid gebracht, maar je bent tenminste ook veilig.

Pas Op Meren Vlakbij Vulkanen

Als een meer zich bevindt in een zeer warme omgeving die nooit afkoelt en naast vulkanen ligt, dan is dat gelijk aan een heftig geschud blikje frisdrank dat wacht om te ontploffen.

Wikimedia Commons

Het ondergrondse magma kan koolstofdioxide in de bodem van het meer persen, waar er een boel druk is dat op het punt van ontploffen staat. Omdat het het hele jaar door warm is, kan het meer dit gas nooit verwerken en heeft het gas nooit de mogelijkheid om te ontsnappen. De volgende keer dat je in de buurt bent, wees voorzichtig.

Vermijd J-vormige Bomen

Een boswandeling kan een prachtig iets zijn. Je kan je omringen met planten en dieren en een frisse adem halen van de meest frisse lucht die er is. Maar kijk uit voor J-vormige bomen.

Gizmodo

Deze bomen groeien op deze manier om de chaos van een aardverschuiving te vermijden – En je bent er zelf misschien ook niet al te ver van verwijderd. Aardverschuivingen komen op het algemeen voor op steile hellingen, dus je moet überhaupt voorzichtig zijn. Probeer de volgende keer dat je een boswandeling maakt, de steile heuvels met deze bomen te vermijden.

Als Je Vierkante Golven Ziet, Verlaat Het Water

Dit waterpatroon lijkt in eerste instantie onmogelijk, maar dit ontstaat wanneer twee golfstromen elkaar tegenkomen. Een van de golfstromen bleef doorstromen ondanks dat de windrichting veranderde, en zo ontstaat iets dat een kruiszee genoemd wordt.

Wikipedia

Hoewel ze vanaf de kust er cool uitzien, kunnen ze met name gevaarlijk zijn voor surfers, boten en zwemmers. Under het oppervlak van de kruiszee is een bijzonder sterke stroom die je kan meeslepen richting zee.

Zie Je Banden In De Lucht? Ga Naar Binnen.

Als je buiten de wolken bewondert en je ziet lange strepen van roterende wolken die zich uitstrekken tot in de grote onweersbui, zoek dan meteen een schuilplaats. Idealiter ergens waar geen ramen in de buurt zijn, zoals een kelder, want er kan zich snel een tornado ontwikkelen.

Kirby Wright/Flickr

Deze strepen worden “inflow bands” genoemd en hun aanwezigheid toont aan dat de storm lage lucht van ver weg aanzuigt. Normaalgesproken strekken ze zich uit tot het zuidoosten of zuiden van de storm en hangen ze relatief laag in de lucht.

Vermijd Groen Water (En Gele Sneeuw!)

Als je nabij het water woont – een rivier, meer, of oceaan – dan zou je misschien de kleur van het water in de gaten houden. Ben je gewend aan prachtig blauw wateren met veel wild, dan kan je schrikken als het groen wordt!

science101

Groen water kan betekenen dat het water in de buurt is verontreinigd met algen. Het is belangrijk om te voorkomen dat kinderen of dieren het water in gaan totdat het water is vervangen of weer is hersteld tot een gezond niveau. De symptomen kunnen variëren van ziekte tot de dood – dus het is het risico niet waard!

Blijf Niet in grotten Tijdens Een Volle Maan!

Er zijn veel fantastische grotten die het verdienen om verkend te worden als we langs het strand lopen. Zorg er alleen wel voor dat je dit niet doet als het volle maan is – je komt er misschien niet meer uit.

warnings
Gary Kavanagh/iStock

Een volle maan maakt het tij lager dan normaal, waardoor de grot toegankelijker is dan normaal. Als u zich in een grot bevindt, kom er dan snel uit, anders komt u er misschien in vast te zitten!

Slangen… Waarom Moeten Het Slangen Zijn!

Het meest opvallende aan ratelslangen is hun rammelaars. Geplaatst aan het einde van hun staart, waarschuwt het geratel mensen wanneer de slang zich bedreigd voelt of gewoon boos is.

warnings
National Geographic Kids

Als je de slang ooit zijn staart onregelmatig hoort rammelen, dan wil je waarschijnlijk uit zijn buurt blijven! Telkens als een ratelslang zijn huid afwerpt , worden zijn ratels luider en giftiger.

Bestudeer De Lucht Om Het Weer Te Voorspellen

Er is een bekend gezegde dat mensen die bij de kust wonen gebruiken: “Avondrood, mooi weer in de boot. Ochtendrood, water in de sloot.” Het gerucht gaat dat zeilers dit gezegde daadwerkelijk gebruikten om het weer te voorspellen, met verrassend nauwkeurige resultaten tot gevolg.

warnings
Canada Goose Photography

Dit komt doordat de rode kleur afkomstig is van zonlicht dat op de waterdamp reflecteert, wat een aanwijzing kan zijn voor het weer en de hoeveelheid regen die men kan verwachten. Volgende keer dat je een rode hemel ziet, bedenk dat het kan gaan regenen.

Leer De Vulkaan Signalen

Als je nabij een vulkaan woont wil je meer te weten komen over enkele van de waarschuwingstekens die mogelijk je leven kunnen redden. Vóór een uitbarsting, zul je waarschijnlijk tekenen zien in de vorm van stoom, gas of kleine aardbevingen.

warnings
Getty

Gelukkig hebben we vulkanologen over de hele wereld die ht gedrag can vulkanen nauwlettend in de gaten houden, en ervoor zorgen dat we geen herhalingen van Pompeii meer hebben.

Trechterwolken Zijn Niet Leuk!

Deze kegelvormige wolken cirkelen rond in de vorm van windturbines en reizen over het land zonder de grond te raken. Na verloop van tijd is er geen garantie dat deze wolken niet in een tornado zullen veranderen, die een dodelijke schade kan veroorzaken.

warnings
sponki25/Flickr

De volgende keer dat je een trechterwolk ziet, blijf dan binnen. Neem het weer buiten in acht: warme trechterwolken zijn gevaarlijk, terwijl koude trechterwolken veel rustiger en veiliger zijn. Als je deze ziet, ga dan naar binnen!

Eet Geen Boomchampignons!

Champignons zijn een gezond onderdeel van de meeste diëten. Je kan ze koken en ze in salades, hamburgers of zelfs op een pizza doen. Maar als je er een buiten ziet groeien in de buurt van een boom, dan wil je die beslist niet opeten!

warnings
Lastovetskiy/iStock

Deze dodelijke paddestoelen staan bekend als de ‘engel der vernietiging’ en kunnen je doden als je ze eet. De geheel witte hoedjes en stengels schieten gif in je lichaam. Houd als vuistregel aan dat je nooit wilde paddenstoelen eet – je weet nooit of ze je niet zullen doden

Helder Gekleurde Slangen Zijn Gevaarlijk

Er zijn bepaalde soorten gekleurde dieren in het wild waarvan je zeker uit de buurt wil blijven. Als je een reptiel met een rode, oranje of gele huid ziet, weet je dat hun kleuren je vertellen dat ze giftig zijn. Sterker nog, ze zijn just daartoe zo geëvolueerd.

warnings
Reptiles Magazine

Deze dieren willen dat je weet dat ze gevaarlijk zijn, dus hun kleuren stralen dat uit. Elke waarschuwende kleur op deze dieren kan betekenen dat ze giftig zijn, dus het is het beste om ze volledig te vermijden.

Krakend Hout Kan Betekenen ‘ONDERRRRRRRRRRRUIT!

Als je een boom ziet met ontbrekende stukken of schors of hout, wil je misschien je auto verplaatsen! Een boom met een ontbrekend stuk hout kan een teken zijn van een infectie of schade die kan leiden tot het omvallen van de boom.

warnings
Patch

Als je dit ziet, zorg er dan voor dat je alles weg kunt krijgen wat je kan. Aangezien je je huis waarschijnlijk niet kunt verplaatsen, is het verstandig om advies te vragen aan de boomchirurgen indien u denkt dat de boom op het punt staat om te vallen.

Sta Niet In De Weg Van Een Aanvallende Stier

Gek genoeg wordier er jaarlijk meer mensen gedood door koeien dan door haaien. Het is verbazingwekkend om te zien hoe een film uit de jaren ’70 de reputatie van haaien 40 jaar lang volledig kan schaden. Hoe dan ook, als je ooit een koe of stier op je af ziet rennen, wil je uit de weg gaan.

warnings
jodie777/iStock

Normaliter kan je de waarschuwingstekens zien aan hoe ze aan de grond klauwen of aggressive snuiven. Als er iets tussen jullie in staat – zoals een boom of een voederbak – dan zegt hij dat je moet weggaan!

Luister Naar De Kikkers Voor Het Weer

Kikkers staan misschien wel bekend om hun typerende gekwaak, maar weet je ook wat ze bedoelen? Als je ze meer dan normaal hoort kwaken, kan het betekenen dat het gaat regenen. Het is misschien niet zo ernstig, maar je wilt niet dat jouw picknick wordt verpest!

warnings
Thomas Chandra

Kikker houden eigenlijk juist van de regen: het is voor hen een gelegenheid om te paren met potentiële partners aangezien ze hun eitjes leggen in het water. Kikkers zullen veel meer doen dan zingen in de regen, als je begrijpt wat we bedoelen.

Glimmende Stoepen Kunnen De Dood Betekenen

Op een koude en knapperige avond kan het zijn dat er wat sneeuw begint te vallen. Als die sneeuw in regen of water verandert en blijft liggen op de grond, zou je kunnen denken dat het verstandig is om de glanzende uitstraling die het op de grond geeft te bewonderen. Maar in feite kijk je naar ijzel en dat is ontzettend gevaarlijk.

warnings
summit107

IJzel zorgt ervoor dat auto’s slippen en verongelukken of laat mensen uitglijden en vallen. Afgezien van de licht glimmende of glanzende uitstraling, kan je het misschien helemaal over het hoofd zien. Helaas kan het nog dagenlang meegaan, dus zorg ervoor dat je weet hoe het eruit ziet!

Als Je Een Muur Van Stof Ziet, Ga Meteen De Weg Af

Als je in het zuidwesten van de Verenigde Staten rijdt en een stofwolk ziet, dan heb je een probleem. Wat je het beste in deze situatie kan doen is om veilig van de weg te gaan, de auto in de handrem te zetten en je lichten uit te doen. je staat op het punt om in het een zandstorm te belanden!

warnings
Caleb Holder / Shutterstock

Zandstormen komen in dit gebied vrij vaak voor en kunnen grote ongelukken veroorzaken als mensen blijven rijden. Het is belangrijk om je lichten uit te doen zodat mensen niet denken dat je in hun richting rijdt!

Als Stinkdieren Met Hun Voeten Stampen, Is Het Tijd Om Te Vertrekken!

We hebben genoeg tekenfilms gezien om te weten waartoe stinkdieren in staat zijn! Hoewel hun spray niet dodelijk of gevaarlijk is, wil je nooit met hun spray worden bespoten! De intense en walgelijke geur levert je geen vrienden op.

warnings
Wikipedia

Je kunt voorkomen dat je wordt bespoten door een stinkdier door een aantal van de eerste signalen te herkennen. Als ze snel hun staarten optillen en ermee schudden, ga dan onmiddellijk achteruit! Dat is hun laatste waarschuwing voordat een enorme hoeveelheid zooi jou raakt.

Loop Niet Op Bevroren Meren

Dit lijkt wellicht voor de hand liggend voor mensen die niet in een koud klimaat wonen, maar soms is het een essentieel onderdeel van het leven. In sommige delen van de wereld kan je wel over bevroren meren lopen omdat het klimaat zo koud is dat ze stevig genoeg zijn om je te dragen.

warnings
Shutterstock

Deze gevallen zijn echter uitzonderlijk, en niet aan te raden. Als je een bevroren mer ziet, is het beter om het volledig te vermijden indien mogelijk. Je weet nooit of je door het ijs zult zakken.

Word je In De Buurt Van Een Bijenkorf Gestoken, Ren Weg!

Als je omsingeld wordt door bijen, is het het belangrijkste dat je niets doet. Ze zullen je steken als ze zich bedreigd voelen, dus geef ze geen reden om dat te denken! Helaas voor ons, voelen ze zich aangetrokken tot de zoete geur van ons zweet.

warnings
Shutterstock

Bijen sterven als ze een zoogdier gestoken hebben, wat betekent dat als je gestoken wordt door een bij, de dode bij feromonen uitzendt die letterlijk bijen in de buurt roept om wraak te nemen op de moordenaar! Als je gestoken wordt door een bij, ren dan zo snel mogelijk weg van het dode beest.

Gekleurde Poelen Kunnen Giftig Zijn

Als je ooit in Yellowstone National Park bent en een veelkleurige geiser ziet, kom dan niet dichterbij! Dit kan ongelooflijk gevaarlijk zijn omdat ze in de natuur temperaturen van meer dan 90 graden Celsius bereiken! Ter vergelijking, een heet bubbelbad bereikt meestal rond de 37 graden Celsius.

warnings
Science101

Bacteriën zijn bovendien dol op hete en vochtige omgevingen, at betekent dat deze bronnen dodelijke hoeveelheden ziektekiemen kunnen bevatten. Gelukkig zijn er in het park borden aangebracht door mensen die aangeven wat voor kleur gevaar betekent.

Kijk Uit Voor Vijf-Tenige PootafdrukkenEen Doorgewinterde wandelaar zal ook haren op de grond of kleine plukjes vacht zien. Als je dan toch toevallig een beer ziet, vermijd dan oogcontact en zorg ervoor dat je er zo groot mogelijk uitziet!

Wanneer je in het bos wandelt is het altijd handig om uit te kijken of je beren zien of tekenen van beren. Pootafdrukken in de modder zien kan opwindend zijn – maar vijf tenen betekent dat het een dodelijke beer is! Let ook op krassen op boomstammen.

warnings
NPS Photo / Kevyn Jalone

Een Doorgewinterde wandelaar zal ook haren op de grond of kleine plukjes vacht zien. Als je dan toch toevallig een beer ziet, vermijd dan oogcontact en zorg ervoor dat je er zo groot mogelijk uitziet!

Eet Nooit Rode Bessen

Het is een algemene regel dat je geen dingen uit de natuur moet eten als je niet zeker weet wat het is. We hebben al gezien dat paddenstoelen een dodelijke fout kunnen zijn – hetzelfde kan gezegd worden van bessen! Wat we doorgaans kopen in de supermarkt is niet hetzelfde, dus laten we er zeker van zijn dat we weten wat het is.

warnings
theresagreen

Hulstbessen kunnen misselijkheid veroorzaken, kornoelje-bessen zijn niet verteerbaar voor de mens, en kotoneasterbessen kunnen aanvallen veroorzaken. eet je per abuis een verkeerde bes, ga dan onmiddellijk naar het ziekenhuis.

Ecosysteem Kanaries Waarschuwen Ons Over Onze Wereld

Ooit gebruikten mijnwerkers kanaries om ondergronds te controleren op giftige gassen. Tegenwoordig lijkt het erop dat wetenschappers ‘ecosysteemkanaries’ gebruiken om de algemene gezondheid van ons ecosysteem te controleren. Hoewel technisch gezien geen kanaries, kunnen ze ons wel een boel aan informatie verschaffen.

warnings
University of Southampton

Wetenschappers hopen ‘ecosysteem kanarie’ dieren te ontdekken die in staat zijn om ons over onze planeet te vertellen – in de hoop er meer over te leren. We kunnen nog veel leren over temperatuur, regenval, vochtigheid en andere factoren.

De Bewegingen Van Planten En Dieren Kunnen Ons Informeren Over Klimaatsverandering

Een van de duidelijkste tekenen van klimaatverandering is de verschuiving van de gebieden van dieren en planten. de reikwijdte bepaalt waar dieren en planten hun huis vestigen. dit kan verband houden met temperatuur, vochtigheid, regenval of andere factoren. Wanneer dieren besluiten om op te stappen en te vertrekken, kunnen we ervan aannemen dat het klimaat ze daartoe aanspoort.

warnings
Shutterstock

Grizzlyberen zijn in de loop der jaren steeds meer naar het noorden aan het trekken, wat suggereert dat ze op zoek zijn naar koudere gebieden. Wetenschappers menen dat bijna de helft van het leven op aarde zich verplaatst naar een nieuwe plek.

Je KAN Ontsnappen Uit Drijfzand!

We kennen allemaal de films die ons vertellen dat drijfzand een vermijdbare dood is. Ondanks het feit dat drijfzand heel moeilijk te herkennen is, is er toch hoop voor hen die zich in het zand bevinden. Je moet geen slang of touw pakken, zoals *ahum* sommige Hollywood-films ons voorhouden.

warnings
Lucasfilm

In plaats daarvan moet je gewoon rechtop gaan staan en zachtjes met uw voeten schudden terwijl je ze optilt. Door een beetje druk uit te oefenen zal het water en de lucht rondom de voeten, zich losmaken en zal er ruimte ontstaan om veilig weg te komen.

Houd De Uiers Van Je Koeien In De Gaten

Boeren kunnen, de volgende keer dat ze een koe melken, misschien wel duizenden levens redden. Vele studies hebben aangetoond dat koeien aanzienlijk minder melk produceren in de dagen voor een aardbeving.

warnings
agriland

De volgende keer dat de melkproductie minder wordt, zouden de boeren onmiddellijk de autoriteiten of lokale media moeten bellen. Door mensen een aantal dagen van tevoren te waarschuwen, kan de boer levens redden doordat men het gebied tijdig kan evacueren.

Lieveheersbeestjes Kruipen Bij Elkaar Bij Hitte

Een paar lieveheersbeestjes samen kan er lief uitzien, maar een heleboel? Dat is mogelijk enigszins verontrustend. Als je ze ooit in grote groepen samen ziet kruipen, bereiden ze zich misschien voor op bijzonder warm weer.

warnings
The Independent

Lieveheersbeestjes kuipen samen om hun lichaamsvochtigheid te behouden en elkaar te behoeden voor uitdroging. Het is een groepsactiviteit die mensen kan waarschuwen dat er warm weer op komst is. Hoewel we niet letterlijk opdrogen, willen we misschien wel gehydrateerd blijven!

Dode Vissen Op Het Strand Kunnen Een Signaal Zijn

Als je één dood dier op het strand ziet, hoef je je geen zorgen te maken om je gezondheid. Maar als je een hele school dode vissen of andere dieren ziet, kan het betekenen dat het water is vergiftigd. Het is redelijk om te veronderstellen dat er “red tide” is in het water vlakbij het strand.

warnings
Shutterstock

Red tides kunnen overal ter wereld verschijnen, maar een soort algen veroorzaakt het in de Golf van Mexico: Karenia brevis. Onthoud: als je het water ingaat, kan je een vervelende hoest of jeukerige keel krijgen.

Als De Wind Verandert, Kan Er Een Storm Op Komst Zijn

Als de wind om je steeds sneller begint te waaien, is dat een duidelijk teken dat er een storm op komst is. Misschien wil je naar binnen gaan zodat je droog blijft zolang dat nog kan.

warnings
Unsplash

Helaas betekent dit niet dat als de wind afneemt, je daarom dus ook veilig bent. Als de wind plotseling afneemt of stopt, kan dat een teken zijn dat er iets veel erger aankomt!

Related Topics: